Lomalle, jos johonkin kannattaa ottaa luottokortti mukaan. Luottokortilla ostaminen on turvallista ja paikat jotka ottavat luottokortteja vastaan ovat luotettavia. Luottokorttiyhtiöt kun ovat melko tarkkoja siitä mille yhtiöille annetaan oikeus ottaa vastaan luottokorttiostoksia. Oikeudet lähtevät pienistäkin rikkeistä ja niistä ei selviä yleensä huomautuksella. Luottoyhtiöillä on hyvät suhteet paikallisiin viranomaisiin ja ne saattavat väärintekijät pikavauhtia oikeudelliseen vastuuseen. Jos joudut luottokorttihuijauksen, kopioinnin tai vastaavan, kohteeksi niin syyllinen on yleensä firman yksittäinen työntekijä. Kaupat ja ravintolat pitävät tiukasti kiinni maineestaan ja luottokorttioikeudet ovat niille elinehto.

Lomamatkalla, riippuen tietysti lomakohteesta, ei yleensä kannata pitää luottokorttia koko ajan mukana. Hyvä paikka luottokortille on hotellin tallelokero. Kun löydät jotain minkä hankintaan tarvitaan luottokorttia, niin sen ehtii ostaa seuraavanakin päivänä. Jos kyseessä on yhden päivän tarjous, ”only for you my friend”, niin sellainen on usein viisainta jättää kokonaan ostamatta. Jos myyjä kiirehtii, niin hidasta sinä.

Monet pitävät luottokorttia mukana vain hätävarana tai sitten siihen, että sen avulla nostetaan pankkiautomaateista (”ATM”) käteistä rahaa. Kortilla nostettu raha on usein halvempaa kuin rahanvaihtopisteessä vaihdettu. Lisäksi ei tarvitse ottaa suuria määriä käteistä mukaan. Palkkio rahan nostosta on normaalisti parin prosentin luokkaa nostosumman määrästä. Luottokorteista on löytyy lisätietoa ainakin luottokortti vertailu sivustolta, jossa on kerrottu kaikista Suomessa myynnissä olevista luottokorteista. Siellä on myös kerrottu luottokorttipalveluista kauppiaille.

Moniin luottokortteihin kuuluu matkavakuutus. Joko automaattisesti tai lisäoptiona. Itse hankin aikanaan Diners Club kortin juuri siksi, että siihen liittyi automaattisesti matkavakuutus. Toinen syy oli se, että sillä pääsi ilmaiseksi Diners Clubin omiin lentokenttäloungeihin. Nyt tuo viimeksi mainittu on poistunut tai tarkimmin sanottuna muuttunut maksulliseksi. Kortin haltijoille maksu on 19 euroa. Aika pieni hinta silloin, jos jollain lentokentällä joutuu odottamaan pitkään. Loungeissa on pientä syötävää, juotavaa (myös alkoholijuomia), sanomalehtiä, pehmeät sohvat, siistit WC:t ja internet yhteys.


Kommentit

Luottokortti — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>